The story of…. bruiloft Melanie & Willem

Begin mei 2016. Rianne van de Metaal Kathedraal neemt contact met mij op: “Marita, ik heb zo’n leuk bruidspaar voor een huwelijk in november. Zou jij contact met ze op willen nemen voor een Stylingadvies?” Hier begint voor mij The story of…de bruiloft van Melanie & Willem.

Ik neem inderdaad contact op met Melanie & Willem, de bruid en bruidegom in spé en heb mijn eerste ontmoeting met Melanie in de Metaal Kathedraal op 14 juni. Wanneer Melanie aan komt lopen voel ik het al “dit gaat heeeeeeul leuk worden”! Wat een ontzettend lieve en spontane vrouw. We hebben een heel leuk gesprek, waarbij ik de wensen van het bruidspaar inventariseer en uitleg en laat zien wat een Stylingadvies inhoud. En wat een leuke en gedurfde wensen heeft dit bruidspaar! Niks standaard! Nee hoor, dit moet een uniek en anders-dan-anders feestje gaan worden. Wauw! Hier hou ik van!

Na onze eerste ontmoeting ga ik aan de slag met een op maat gemaakt Stylingmoodboard. Wanneer ik het naar hen opstuur voel ik toch wel kriebels…heb ik wel goed geluisterd? Heb ik hun wensen, hun dromen gevangen in het moodboard? Oh en wat vinden ze van het gedurfde kleurenpalet?
Wanneer Melanie mij enthousiast opbelt, weet ik dat ik hierin geslaagd ben. Dan kan ik verder met het tweede deel van het Stylingadvies: het schrijven van het Stylingconcept. weddingstyling moodboard

Melanie & Willem hebben zelf de locatie geregeld, maar zijn nog op zoek naar andere vendors (of op z’n Nederlands….leveranciers 😉 ). Gelukkig heb ik hele leuke vendors in mijn netwerk zitten en ik breng hen dan ook in contact met vendors die ik bij hen vind passen. Karin van Karin Bunschoten Fotografie is de eerste die ik benader en die meteen heel enthousiast reageert. Want ja, wie wil er nu geen reportage maken van een heel bijzondere bruiloft in de geweldige Metaal Kathedraal? Voor de visagie en haarstyling benader ik Chantelle  van Chantelle Alyssa Haar & Make-up. Voor haar is het ook een bijzondere opdracht, het bruidspaar gaat zich namelijk met circa 30 gasten omkleden in de Metaal Kathedraal! Ook ga ik op zoek naar een choreografe: Melanie & Willem willen namelijk met dezelfde 30 gasten een flashmob doen op het feest.

In het Stylingconcept neem ik per onderdeel 2 a 3 mogelijke vendors op. Melanie & Willem kunnen namelijk dan zelf kiezen waar hun eigen voorkeur naar uit gaat. Na het opsturen van het Stylingconcept zit het Stylingadvies erop. Het bruidspaar kan nu ervoor kiezen om het hierbij te laten óf mij in te huren voor de styling op de dag zelf. En wat ben ik blij dat Melanie & Willem voor dat laatste kiezen! Ik had dit feestje namelijk niet willen missen ;)[/vc_column_text][/mk_custom_box][/vc_column][/vc_row]

weddingplanner

Ondertussen gaan Melanie en ik op bezoek bij Marian van Mevrouw Lampenkap. Zij heeft een atelier in de Metaal Kathedraal en heeft een hele verzameling van authentieke en bijzondere schemerlampen. Haar lampen gaan een grote rol spelen tijdens de bruiloft. Haar bijzondere kroonluchter van kleine schemerlampjes is toch wel de piece de résistance! Daarnaast zijn Perzische tapijten onmisbaar in het Stylingplan en mogen alle gave meubels van de Metaal Kathedraal ook absoluut niet ontbreken deze dag.

Het bruidspaar zoekt zelf contact met de Beeldjutters (die ook een atelier in de Metaal Kathedraal hebben) voor de spectaculaire verlichting tijdens het diner. Ook regelen ze zelf de catering en licht & geluid.

In oktober komen de cateraar, verhuurbedrijf, de Metaal Kathedraal, Melanie & ik bij elkaar. Deze dag worden de definitieve spijkers met koppen geslagen, waarna ik ook het definitieve Stylingplan kan maken. Wanneer dit Stylingplan af is neem ik Melanie mee naar De Stijl Floral Design in Nieuwegein. Ik heb al vaker werk van hen gezien en mijn gevoel zegt dat zij heel goed bij dit bruidspaar passen. En ja hoor, dat klopt! Annemieke voelt direct aan wat Melanie bedoeld en een klein proef-bruidsboeketje krijgt Melanie mee naar huis.

De omvang van deze bruiloft is dusdanig dat ik ervoor kies om een collega-styliste in te huren om mij deze dag te helpen. Carolien van Toeters & Bellen Styling is net zo’n enthousiasteling als dat ik ben, dus wat ben ik blij dat ze het enorm leuk vindt mij deze dag te helpen! Zij maakt ook een op maat gemaakte wegwijzer en welkomstbord, helemaal afgestemd op het kleurenpalet van deze bruiloft.

En dan is het zover! Donderdag 10 november vanaf 18.00 uur mogen we beginnen met de opbouw. Rafael van de Metaal Kathedraal en zijn team helpen mij met de opbouw. Op donderdagavond kunnen we de meeste ruwbouw al realiseren. Wat is het fijn samenwerken! Vrijdagochtend 11 november. Om 8.30 uur afgesproken bij de Metaal Kathedraal. Ik stap om half 8 in de auto, want ja, ik heb nu eenmaal een hekel aan te laat komen. Ik rij nog geen 2 minuten op de snelweg en ja hoor, ik rij een gigantische file tegemoet! Grrr!! Zo wil ik deze dag helemaal niet beginnen! Uiteindelijk stap ik om 10 over half 9 de Metaal Kathedraal binnen. Aan de slag!

De kleedkamer van de dames wordt ingericht als een echte “theater-kleedkamer”. Er zijn grote passpiegels en theater make-upspiegels. Brocante stoelen, schemerlampen, Perzische tapijten en kleurige bloemen in bierflesjes en vaasjes vergezeld van vetplantjes maken het geheel af.


styling kleedkamer


bruiloftstyling

bloemendecoratie

Bij de ceremonie gebruiken we Perzische tapijten als loper, verschillende houten stoelen voor de gasten en een Chesterfield bank voor het bruidspaar. De kroonluchter is dé blikvanger in deze styling. Het begin van de loper markeren we met aan weerszijden een prachtige schemerlamp.


ceremoniestyling

Wanneer om 10.45 uur de eerste gasten arriveren is alles beneden klaar. De kleedkamers zijn af, de ceremonie en ontvangstgedeelte staan….kortom, het bruidspaar mag komen! En dat doen ze dan ook! Om 11.11 uur komen ze binnenrijden met een geweldige knaloranje oude VW-bus. Love it!! De flasmob wordt geoefend met de gasten en daarna mag men gaan lunchen. Carolien en ik gaan aan de slag met de tafelstyling en de cateraar dekt de tafels in. Wat een luxe voor ons! Op deze manier kunnen wij ons volledig focussen op de styling an sich. Mevrouw Lampenkap regelt de schemerlampjes voor op tafel.

De tafelstyling houden we rustig. Het lichtplan van de Beeldjutters moet namelijk centraal staan tijdens het diner, dus dan is een rustige tafelstyling hier meer passend. Om wel de gehele dag dezelfde sfeer door te trekken staan er tafelschemerlampen op tafel. Verder gebruik ik gekleurde servetten in de drie hoofdtinten van het kleurenpalet en staan er bierflesjes en vaasjes met bloemen en vetplantjes.

Tafelstyling


Dinerstyling

Dinerstyling
tafelstyling

Dinnerstyling

Wanneer de ceremonie begint om half drie houden wij even pauze (i.v.m. het kraken van de houten vloer in het Hemelryck). Vanaf de trap hebben wij een fantastisch zicht op wat er beneden tijdens de ceremonie gebeurd. Kippenvelmomentjes!!

Op het moment dat de gasten om 17.15 uur naar boven vertrekken voor het diner kunnen wij beneden aan de slag! Afbouwen van de ceremonie en opbouwen van het feest! Zithoekjes, statafels, tapijten, planten en uiteraard de schemerlampen maken er iets bijzonders van. We zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat we dat ook al snel voor elkaar hebben. Hé wat vervelend, dan mogen we wat gaan eten ;). De Gin-Tonicbar en de koffiekar arriveren en dan zijn wij allemaal klaar voor het feest!

bloemenstyling
bloemenstyling
Styling fotobus
beeldprojectie bruiloft

feeststyling

Na het diner bouwen we daar alles af en dan om 21:00 uur zit mijn dag erop. Wat heb ik genoten! Alle bruiloften zijn bijzonder. Pareltjes. Altijd een feest om aan mee te mogen werken. Over deze bruiloft durf ik toch wel te zeggen “dit was een droom”! Melanie & Willem, bedankt dat ik deze droom voor jullie mocht verwezenlijken!

Deze bruiloft is mede mogelijk gemaakt door:
Stylingplan: Droomevent
Styling op de dag: Droomevent en Toeters & Bellen Styling
Bloemen: De Stijl Floral Design
Schemerlampen: Mevrouw Lampenkap
Wegwijzer en welkomstbord: Toeters & Bellen Styling
Locatie en op- & afbouw: Metaal Kathedraal
Fotografie: Karin Bunschoten Fotografie
Make-up & hair: Chantelle Alyssa Haar & Make-up
Catering: Yuri Koster Sommelier & L’ami Jac
Licht & Geluid: Produktiewinkel
Verlichting diner: Beeldjutters

weddingplanning

bruiloftstyling

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT