Bloemen + Bruiloft = match made in heaven!

Bloemen mogen, nee kunnen écht niet ontbreken op jouw bruiloft! Bloemen zorgen voor sfeer en voor elke stijl of thema zijn er de juiste bloemen te vinden. Ik zal bloemen áltijd meenemen in mijn advies en design. Voor mij zijn de woorden “bloemen” en “bruiloft” onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Het start natuurlijk allemaal met het bruidsboeket, maar bruiloftstyling met bloemen is zoveel meer. In deze blog geef ik toffe inspiratie voor bruiloftstyling met bloemen!

Het komt niet vaak voor dat ik een bruid tref die zegt ‘nee, ik hoef geen bloemen op mijn bruiloft’. En als ze dat wel zegt dan ben ik de eerste die haar ervan zal proberen te overtuigen dat een bruiloft zonder bloemen nooit de bruiloft wordt van ze van gedroomd heeft. Als ik aan bruiden vraag wat zij voor zich zien als we het over bloemdecoratie op hun bruiloft hebben, dan is het standaard antwoord ‘bruidsboeket en wat vaasjes op de dinertafels’. Maar bloemdecoratie is zoveel meer! Juist op jouw bruiloft mag je eens goed uitpakken met bloemen. Als het goed is trouw je maar één keer…toch?

Bloemen in het bruiloftdesign

Als ik aan de slag ga met een bruiloftdesign dan zorg ik dat alles bij elkaar past en goed op elkaar aansluit. Want uiteindelijk wil je dat het allemaal één geheel vormt. Mijn advies is om ook het bruidsboeket dan mee te nemen in het bruiloftdesign. Alle bloemen komen dan namelijk van één bloemist die er zorg voor draagt dat het allemaal één geheel vormt. Bloemdecoratie in een bruiloftdesign, waar moet je dan aan denken?

In een bruiloftdesign doen ik altijd een suggestie voor wat ik denk dat bij jullie en bij jullie trouwdag past. Dat kan dus heel klein zijn, maar ook heel uitgebreid. Denk dan aan bijvoorbeeld het bruidsboeket, corsages, bloemdecoratie tijdens de ceremonie (prieel, backdrop, stoeldecoratie), vaasjes met bloemen tijdens de borrel of receptie, styling van de dinertafels en wat bloemen voor tijdens het feest. Wanneer ik ook de bruiloftstyling op de dag zelf mag verzorgen, dan heb ik altijd nauw contact met de bloemist. Zo zorgen we er samen voor dat het plaatje op de juiste manier vertaald wordt en dat op de bruiloft alles tip top in orde is.

Grote of kleine bloemstukken?

Of je kiest voor grote bloemstukken of juist niet hangt ook heel erg af van de locatie. Er zijn locaties waar grote bloemstukken echt een must zijn en jouw bruiloft naar een hoger niveau tillen. Maar past dit niet bij de trouwlocatie, dan zal ik dit ook nooit adviseren. In het bruiloftdesign zal ik altijd ook bekijken of het mogelijk is om bloemen van eerder op de dag te hergebruiken. Dit is natuurlijk alleen mogelijk wanneer de locatie én het draaiboek het toelaten. Styling gebeurt altijd achter de schermen, jullie gasten zullen hier niets van merken.

Wat kosten de bloemen in mijn bruiloftstyling?

De simpele en begrijpelijke vraag ‘hoeveel kost bloemdecoratie op mijn bruiloft?’ is een vraag die ik vooraf niet kan beantwoorden. Het is namelijk van zoveel factoren afhankelijk. Hoe uitgebreid wordt de bloemdecoratie? Welke bloemen kies je? Zijn de bloemen goed verkrijgbaar in het seizoen? Heb je hele specifieke wensen? Pas als het bruiloftdesign helemaal op orde is ga ik overleggen met een bloemist die bij jullie past en kan ik prijzen opvragen. Eén ding kan ik je beloven, de bloemdecoratie vormt een prachtig geheel met de andere styling en het plaatje uit je dromen wordt werkelijkheid!

Lees snel meer over Bruiloftdesign of stuur me een mail!

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT