Dít zijn de trouwtrends van 2023!

weddingplanner Amsterdam & Het Gooi

Elk jaar kent zijn eigen trends en dat geldt zeker voor 2023! Na de hele coronapandemie mogen we weer van alles, maar we maken wel andere keuzes. We nemen langer de tijd om over iets na te denken, zijn ons bewuster van heel veel zaken én we maken ook andere keuzes. Kiezen vaker voor een andere benadering of invulling. We hebben andere kernwaarden en randvoorwaarden verbonden aan ons leven. Zo ook in ‘mijn’ wereld. Ik neem je graag mee naar de bruilofttrends van 2023.

Duurzaamheid

Steeds meer koppels hechten belang aan duurzaamheid en willen hun bruiloft op een milieuvriendelijke manier organiseren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er wordt gekozen voor een locatie met een duurzaamheidsbeleid, of dat er wordt gewerkt met lokale en seizoensgebonden bloemen en voedsel.

Micro-bruiloften

Door de COVID-19 pandemie zijn micro-bruiloften enorm in populariteit gestegen. Deze trend lijkt door te zetten in 2023, waarbij bruidsparen kiezen voor een intieme bruiloft met alleen de belangrijkste mensen in hun leven. En dan wordt er vaak gekozen voor een bruiloft die meerdere dagen duurt en waarbij hun meest dierbare gasten in de watten gelegd worden.

weddingplanner Amsterdam
weddingplanner Amsterdam

Interactieve ervaringen

Koppels willen hun gasten een unieke en memorabele ervaring bieden tijdens de bruiloft. Dit kan betekenen dat er wordt gekozen voor ongebruikelijke locaties of dat er interactieve elementen worden toegevoegd aan de ceremonie of receptie. Denk dan bijvoorbeeld aan een live-stream voor de mensen die er niet bij kunnen zijn.

Minder traditionele ceremonie

Traditionele huwelijksceremonies maken plaats voor meer persoonlijke en creatieve rituelen. Bruidsparen kiezen voor ceremonies die passen bij hun persoonlijke overtuigingen en waarden, of die uniek zijn voor hun culturele achtergrond. Er wordt minder gekeken naar en rekening gehouden met wat 'de maatschappij vindt' dat hoort. Eigen overtuigingen en eigen wensen & ideeën krijgen voorrang.

Bruidsmode dat bij JOU past

Bruiden en bruidegommen kiezen steeds vaker voor bruidsmode dat bij hun past, zoals jumpsuits, broekpakken en kleurrijke jurken. Of pakken met een twist en custom-made schoenen. Dit biedt een kans om je persoonlijkheid te laten zien en dat wat jouw stijl goed laat zien.

Online bruiloftsdiensten

De afgelopen jaren hebben we geleerd dat heel veel online kan. En van daaruit is de Virtual Weddingplanner ontstaan. Een dienst waarmee je de expertise van de weddingplanner in huis haalt, maar ervoor kiest dit op afstand te doen. Wat ook weer scheelt in kosten en tijd. Wist jij dat wij ook een Virtual Weddingplanner in huis hebben?

weddingplanner Amsterdam & Het Gooi
weddingplanner Amsterdam

Trends zijn trends en iets wat je absoluut niet hoeft te volgen. Het belangrijkste is dat je kiest voor datgene waar jij je het prettigste bij voelt! Dus is dat nu net een traditionele invulling van jullie dag? So what?! Lekker doen dan! Nieuwsgierig welke rol wij kunnen spelen in jullie verhaal? Kijk dan zeker ook eens op deze pagina!

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT