Dít is het gemiddelde aantal uren dat je besteed aan de planning van jouw bruiloft!

528 uur. Zo. Dat is gezegd. 528 UUR!! Eerlijk gezegd schrok ik daar zelf ook wel van, want als we dat omrekenen naar werkdagen  van 8 uur zijn dat 66 dagen. En dat weer doorgerekend zijn dat dus drie maanden aan werkuren. Een kwart van een jaar non-stop bezig met de planning van jouw bruiloft. Sta jij daar ook van te kijken?

Planning van jouw bruiloft

Als jezelf al eens een keer ceremoniemeester mocht zijn en het bruidspaar mocht helpen met de voorbereidingen, dan weet je waarschijnlijk al wel hoeveel tijd er in de organisatie van een bruiloft gaan zitten. Alleen al het vinden van dé trouwlocatie neemt al zoveel tijd in beslag. Eerst het bedenken wat voor soort locatie jullie mooi vinden. Dan op internet  gaan speuren naar locaties die binnen jullie wensenlijstje passen. Vervolgens contact zoeken om afspraken te maken voor een bezoek aan de locatie. En nee, je gaat niet naar één locatie, een bruidspaar gaat al snel minimaal drie locaties bekijken. Vervolgens komen de offertes binnen, moet je die gaan vergelijken, de voor en tegens van de locaties tegen elkaar afwegen en misschien nog wel weer verder opzoek naar andere locaties. Voordat een definitieve beslissing valt ben je zomaar 50 uur (!) verder. En dan ben ik misschien nog wel optimistisch.

En wat te denken van een gastenlijst opstellen. Úren zijn bruidsparen daar zoet mee. De bruidsparen die binnen no-time een definitieve gastenlijst op kunnen stellen moet ik nog ontmoeten. Al zeg ik niet dat het onmogelijk is ? En als je alles bij elkaar op gaat tellen kom je inderdaad op héél véél uur werk. Uren die je als je ‘gewoon’ werkt niet zomaar even ‘over’ hebt.

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de meeste bruidsparen circa 11 maanden van tevoren beginnen met de planning. Ongeveer 75% van de bruidsparen geeft aan stress te ervaren en dit zorgt dan ook voor de nodige ruzies, die zich merendeel richten op het vinden van de juiste trouwlocatie, de definitieve gastenlijst opstellen en alle catering op en rond de bruiloft.

Maar… hulp is dichtbij!

En daar komt de weddingplanner dan om de hoek kijken! Nu je weet hoeveel uur de planning van jouw bruiloft kost, kijk je misschien ook wel anders tegen de tarieven van weddingplanners aan. Want als je de tarieven omrekent naar een uurloon…..juist… Ok, ook als je een weddingplanner hebt ingehuurd om mee samen te werken ben je natuurlijk nog veel uren kwijt aan de voorbereidingen. Maar bij lange na niet meer zóveel uren. De weddingplanner maakt aan de hand van jullie wensen voorselecties die naadloos op jullie wensen aansluiten, zodat je nog maar hoeft te focussen op en te kiezen uit een aantal leveranciers. Daarnaast neemt de weddingplanner zorg uithanden, ontneemt de stress en begeleidt jullie naar de dag van jullie dromen.

weddingplanner

Foto’s: Yara Photography

weddingstyliste

Alles wat hier boven staat is de reden dat mijn beroep bestaat. Want uiteindelijk wil iedereen de pérfecte bruiloft, alleen niet iedereen heeft de luxe en de tijd om de planning van de bruiloft zelf allemaal goed te regelen! Wees niet bang, maar ga gewoon eens een gesprek aan met een weddingplanner. Want wij kunnen helpen met datgene waar jíj hulp bij wilt. Ons werk is altijd op maat gemaakt!

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT