Het is jou zó gegund!

eventplanner Amsterdam & Het Gooi

Waarom jij voor een event- of weddingplanner zou kiezen? De waaróm voor jou kan ik je niet vertellen. Ja, ik kan wel zeggen dat ik dat weet, maar laten we eerlijk zijn, zó goed ken ik jou nu ook weer niet.  Of je wel of niet ergens voor kiest dat doe je altijd vanuit een beweegreden. Ik kan je wel vanuit mijn expertise tips geven en ik denk dat je zomaar iets leest waar jij jezelf in herkent.

Ik beken...

Zal ik je iets opbiechten? Ik durfde tot voor kort niet te vertellen hoe mijn workflow eruit zag. Omdat het rare blikken opleverde, mensen er raar op reageerde. Lacherig deden, het niet snapte. En daardoor projecteerde ik dat gevoel, beetje minderwaardig denk ik, op mezelf en op mijn werk. Dat ‘zou er dan wel minder toe doen’, nam het zelf daardoor misschien ook minder serieus. Ik ging zelfs minder in mij en mijn werk geloven, ik voelde me niet meer op mijn gemak. Dat kon toch niet de bedoeling zijn?

Ik heb mezelf een kadootje gegeven

Dat is op zich niets nieuws. Maar voordat ik de stap durfde te zetten om hulp te vragen om me weer positief te gaan voelen over wat ik doe en waar ik mee bezig ben, een hele fijne positieve mindset te krijgen, ja dat duurde eventjes. Het voelde ook wel spannend ergens. Om eerlijk én hardop uit te spreken dat het na die heftige coronajaren me door alle hectiek van het afgelopen jaar aan plezier ontbrak, ja dat was wel een dingetje. Natuurlijk met mijn man wel besproken en ik heb het heus ook wel eens hier en daar laten vallen. Het werd tijd dat ik hier iets mee ging doen. En zal ik eens iets vertellen? Toen ik de eerste sessie had ingeboekt viel er al een last van mijn schouders. Tijdens de eerste sessie werden er zóveel radartjes geactiveerd, het ging weer borrelen. Hé dit gevoel heb ik gemist! Na die eerste sessie voelde ik me al zo bevrijd!

Inmiddels al even onderweg en een aantal sessies achter de rug en ik vind het oprecht een kadootje wat ik mijzelf gun elke keer weer. Iemand die mij helpt zaken te duiden, die mij op het goede spoor zet en mij motiveert en uitdaagt om over dingen na te denken en te (gaan) kiezen waar ik écht blij van word. Zowel zakelijk als privé. Door bepaalde keuzes te maken heb ik geen schuldgevoel meer richting mijn gezin, heb ik meer tijd voor mijn kinderen én voor mijn bedrijf. Wat fijn dat je hulp kunt vragen!

Is een bruiloft of een event organiseren nu zo moeilijk? Nee, helemaal niet! Als je ongeveer weet wat je wilt, als je een beetje overzicht kan houden en een beetje een planning in elkaar kan draaien, dan kom je echt heel ver.

Het heeft allemaal te maken met de gunfactor. Gun jij jezelf dat je uit mag kijken zonder zorgen naar jouw event? Naar jullie droombruiloft? Gun jij jezelf dat je van alle voorpret mag genieten? Tenslotte verdien jij het beste, want je werkt al hard genoeg.

Laten we jouw mindset even ombuigen. Ga je mee?

eventplanner Amsterdam & Het Gooi
weddingplanner Amsterdam & Het Gooi

Gun jezelf expertise & ervaring

Met het inschakelen van een eventplanner (hier kun je ook weddingplanner lezen) kies je voor kwaliteit en ervaring. En dat is wat je wil toch?

Als je gaat trouwen is dat waarschijnlijk de eerste en enige keer. Evenementen organiseren is ook waarschijnlijk iets wat je niet dagelijks doet. Als je iets voor het eerst doet moet je altijd eerst even uitzoeken hoe iets werkt. Voor mij geldt dat in ieder geval. Eventplanners draaien tientallen events per jaar. Met al die events (hier kun je ook bruiloften lezen) doen wij zoveel ervaring op op alle vlakken. Of het nu gaat over gastervaring (hoe kunnen we de dag zo soepel voor gasten laten verlopen) of klantervaring (dus de ervaringen van jou) het maakt dat we alle facetten kunnen optimaliseren. Dat is een on-going process.

Een tip die ik je graag meegeef is : kies voor leveranciers die de nodige ervaring hebben. Goedkoop lijkt leuk, maar ervaring is belangrijker. Want ervaring betekent kwaliteit. En dat wil je toch?

Gun jezelf om alleen de dingen te doen die je écht leuk vindt

Het inschakelen van een eventplanner betekent niet dat je niets meer doet. Het is een samenwerking. Zo maak je uiteraard zelf alle keuzes, de eventplanner geeft voorzetjes. Combineert leveranciers die bij jou, jouw event en jouw wensen passen.

Maar wanneer je hulp krijgt van een eventplanner geeft jou dat wel de vrijheid en rust om je helemaal te focussen en te verliezen in de onderdelen van de planning die jij het leukste vindt. Of het meest waardevol. Of het meest belangrijk. Hoe fijn is dat!

Gun jezelf efficiëntie

Soms zie ik mailwisselingen tussen jullie en leveranciers die eindeloos duren. Zo heb ik weleens een bruidspaar gehad wat toch veel dingen zelf ging oppakken, omdat ze graag volledige controle wilden behouden. Dat is niet erg, maar het bemoeilijkt het werk van een eventplanner dan wel.

Zoveel mailtjes gaan er over iets heen voordat je tot de kern komt. Wanneer je dit écht los kunt laten neemt de eventplanner dit over en krijg jij één heldere mail. Veel efficiënter en het brengt ook meer rust!

kleurige tafelstyling bruiloft
bruidstaart cheesecake

Gun jezelf kwaliteit

Wat mij betreft één van de belangrijkste redenen dat je  een eventplanner verdiend. Gun jij jezelf namelijk een planner dan kun je instappen in het opgebouwde netwerk vol leveranciers die kwaliteit leveren.

Ik heb mezelf beloofd dat ik alleen maar met mensen werk waarvan ik weet dat ze kwaliteit leveren, waar ik van op aan kan, waarvan ik zeker weet dat ze doen wat ze beloven. Het is zo fijn om op dat netwerk te kunnen vertrouwen. Dat je weet wat ze kunnen en met wie ze wel of juist niet een goede match zijn. Zo kunnen we altijd jou linken aan leveranciers die voor jou het beste leveren, die het beste bij jou passen.

Natuurlijk verdien jij het!

Net zoals ik verdiende om in mezelf te investeren in de vorm van de coachingssessies, zo verdien jij het om ook in jezelf te investeren. Een eventplanner is een kadootje! Het geeft je namelijk een bepaalde rust, vrijheid én tijd om te genieten en je te focussen op andere zaken.

Als je drukke werkweken hebt, misschien heb je ook een energiek gezinsleven, dan maak je volle weken waarin tijd een kostbare factor is. Dan gaat het plannen van een event, bruiloft of wat dan ook tussen neus en lippen door, in die andere zo kostbare verloren uurtjes. Heb je die überhaupt wel?

Als we kijken naar hoeveel uur het plannen van een bruiloft kost dan zijn dat er meer dan 400. 400! Zou je dat vertalen naar werkuren, dan zou dat ongeveer op een werkdag per week uitkomen voor een jaar lang. Als ik naar ons eigen leven kijk dan heb ik niet zoveel vrije uren over want dat zou ten koste gaan van mijn kinderen. Gun jezelf de rust en ruimte voor de zaken die je heel belangrijk vindt.

Tot slot

Het is natuurlijk makkelijk om als eventplanner te roepen dat ik het waard ben, dat is ook zo 😉. Maar belangrijker is dat jij zelf bepaalt wat jij jezelf gunt. Wat jij vindt dat je verdiend. Of je hulp mag vragen. Of je hulp mag krijgen.  Maar kadootjes krijgen of aan jezelf geven, dat verdien je zéker. Toch?

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT