Het nieuwe intieme trouwen

sunset bruiloft

Voorzichtig komen de nieuwe aanvragen voor het nieuwe trouwjaar 2021 weer binnen in de mailbox. Veel bruidsparen van 2020 hebben hun bruiloft verplaatst naar een datum in 2021, maar dat houdt de nieuwe bruidsparen gelukkig niet tegen. Integendeel! Zij hebben heel veel zin om dan te gaan trouwen! Opvallend: wij merken een opvallende verschuiving….een opmars naar een nieuwe trend? Het nieuwe trouwen?

2020 tov 2021

Als je iemand vraagt of ze een bruiloft uit kunnen tekenen, dan is dit wel ongeveer wat we dan horen: fotoshoot, ceremonie, taart & toost, borrel, diner en afsluiten met een feest waar je dan meer mensen voor uitnodigd. En tot voor corona is dat ook een heel standaard beeld en werd 90% van de bruiloften ook op die manier gevierd. Maar wat zien we? De afgelopen periode heeft ons gedwongen na te gaan denken. Als dít allemaal niet kan, wat kan dan wél? We zagen dat bruidsparen toch graag op de oorspronkelijke manier hun liefde willen vieren en zij kozen er dan ook voor om hun trouwdatum te verschuiven. Andere geliefden willen toch wel heel graag dit jaar trouwen om de meest uitéénlopende redenen en zij kiezen er dan bewust voor om met een kleiner gezelschap en een aangepast programma de dag te vieren. Ook met alle maatregelen die er zijn kan dat heel goed!

Intiem trouwen

Wat we nu merken is dat nieuwe bruidsparen nu anders naar hun mooiste dag kijken. Steeds vaker wordt er voor gekozen geen onderscheid te maken tussen dag- en avondgasten. Er wordt vaker gekozen om de gehele dag te vieren met een vast groepje gasten. Dit zagen we al wel, maar wij hebben het gevoel dat corona net even een extra zetje heeft gegeven om je bruiloft anders te gaan vieren. En dat vinden wij heel tof!

Trouwen met of zonder regels

Opvallend is dat de meeste nieuwe bruidsparen voor 2021 aangeven dat ze vooral geen keuze willen maken. Dat wanneer de regels voor langere tijd zouden gelden, ze niet hoeven te gaan kiezen welke gasten er eventueel zouden moeten afvallen. Liever kiezen ze voor zekerheid en selecteren een groepje met de allerbelangrijkste mensen die ze graag bij het vieren van hun liefde erbij willen hebben. En als er dan nog regels zijn dan kan de bruiloft prima doorgaan!

sweet table bruiloft taart
taart bruiloft aardbeien
bruidstaart cheesecake

Budget

Wij merken dat de bruidsparen die kiezen om intiemer te trouwen veelal hetzelfde budget (of meer!) hebben als de bruidsparen die trouwen met een groter gezelschap en kiezen voor dag- en avondgasten. Waar we dan verwachten dat wanneer bruidsparen kiezen voor minder gasten dat het budget dan ook minder is, zien we nu toch duidelijk dat dat niet zo is. Integendeel zelfs, regelmatig is het budget per persoon nu hoger dan voor de grotere bruiloften. En dat biedt zoveel mogelijkheden!

Het nieuwe trouwen

En hoe ziet dat nieuwe trouwen er dan uit? Allereerst zijn het kleinere gezelschappen. De bruidsparen willen graag deze belangrijkste mensen in hun leven in de watten leggen, ze écht verwennen. Voor volgend jaar zien we dan ook regelmatig bruiloftsweekenden voorbij komen op écht bijzondere locaties. De bruidsparen willen hun gasten  iets bijzonders aanbieden en een heel weekend mee laten genieten. Uitgebreid en kwalitatief goed eten, intieme ceremonies, leuke workshops, spa-treatments, voor alle gasten visagie & hairstyling regelen, op meerdere momenten live-muziek en natuurlijk overnachten op/ in bijzondere accommodaties. En wij houden ervan!

ceremoniestyling bloemen stoel
ceremonie bruiloft

Vier de liefde!

Wij zien dus een opmars naar een nieuwe vorm van trouwen. Maar ook als je liever trouwt op de ‘normale’ manier…..doe het! Hoe je trouwt en hoe je je bruiloft vormgeeft maakt niets uit. Jullie gasten maakt het echt niet uit. Zij willen graag onderdeel zijn van jullie belangrijkste en mooiste dag! In welke vorm dan ook. Kies in ieder geval voor een bruiloft waar jullie harten sneller van gaan fladderen en waar je ook over tien jaar zonder spijt op terug kijkt. Kies voor een bruiloft die bij jullie past. En bovenal: vier de liefde!

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT