Het verhaal van Droomevent

weddingplanner weddingstyliste bruiloftstyling

Get to know the weddingplanner, maak kennis met Marita!

verhalenverteller, dromer, planner, coffeelover

Achteraf gezien was de burn-out die ik heb doorgemaakt het beste wat me kon overkomen. Achteraf he, want toen ik er middenin zat was het allemaal niet zo rooskleurig. Maar door de burn-out werd ik uitgedaagd om écht in de spiegel te kijken. Om echt na te denken waar ik voor sta. Waar ik blij van word. Waar ik energie van krijg. Waar ik gelukkig van word. Toen ik het aandurfde om kritisch naar alle facetten te kijken, toen werd mij heel veel duidelijk. Mijn toenmalige werk was niet meer de plek waar ik thuis hoorde. 'We' stonden te ver van mekaar af. En toen durfde ik de beslissing te nemen om mijn baan op te zeggen. Zonder alternatief. Daar ging natuurlijk heel wat aan vooraf, veel rekenwerk, veel praten, veel denken. Ik ging niet over één nacht ijs uiteraard. Na het opzeggen van mijn baan begon een nieuw proces....en wat dan nu?

Dromen najagen

Lang geleden, toen ik de opleiding HBO Toeristisch Management deed, was ik al in aanraking gekomen met Eventmanagement. Wat ik toen heel erg leuk vond. Maar ja als toen 17-jarige, vers van de HAVO, durfde ik  niet vol voor dat stukje te kiezen. Ik wilde het liever zo breed mogelijk houden en koos dus voor het meer algemenere toeristisch management.

Maar toen ik eenmaal de beslissing had genomen om te gaan stoppen bij mijn werkgever, popte dit wel direct weer op in mijn hoofd. Want oh ik word echt blij van al dat geregel! Na lang denken en om me heen kijken besloot ik dat ik dan een HBO leergang Eventmanagement wilde doen om beter beslagen ten ijs te komen. Tenslotte was mijn opleiding alweer wat jaartjes geleden. Startend met de opleiding heb ik absoluut geen seconde aan bruiloften gedacht.

Toen mij tijdens de leergang werd gevraagd te helpen bij het organiseren van een bruiloft heb ik dit met beide handen aangegrepen. He jongens, hier werd ik blij van!

Vrij snel na de bruiloft besloot ik mijn eigen bedrijf te beginnen. Doodeng! Maar enorm veel zin! Ook nu hield ik het vooral breed, ik wilde echt niet enkel bruiloften gaan organiseren. Wat ik wel wist was dat ik dromen van mensen werkelijkheid wilde laten worden. Want elke droom is het waard om een mooi plaatje van gemaakt te worden. Zo werd mijn bedrijfsnaam geboren: Droomevent.

weddingplanner
weddingstyliste

Verhalen vertellen

In de eerste twee jaar heb ik zowel zakelijke events als bruiloften georganiseerd. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat mijn hart letterlijk opensprong als ik een bruiloft mag plannen.

In 2018 voelde ik dat weer een stap moest zetten. Ik wilde nu ook echt meer kiezen voor bruiloften. Tijd voor een re-branding! Nieuw logo en nieuwe focus. Het allergelukkigst word ik van het vertellen van het verhaal van een bruidspaar. Het creëren van het plaatje vanuit een droom. Het vormgeven, tastbaar maken van het liefdesverhaal.

Mijn absolute nummer 1 missie is om bruidsparen in staat te stellen om samen met hun dierbaren hun eigen liefdesverhaal te beleven. En als ik aan het einde van een lange werkdag (want bruiloften draaien is topsport!) een zielsgelukkig bruidspaar achterlaat voel ik vaak wel een traantje van geluk in mijn ooghoek. Zij in hun verhaal rond te zien lopen, in het plaatje dat ik vormgegeven heb…blijer kun je mij echt niet maken!

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT