Híer moet je aan denken als jullie je bruiloft gaan verplaatsen

Twijfel je of je jullie bruiloft moet verplaatsen?

Ik kan mij zó goed voorstellen dat je de planning van je bruiloft hebt uitgesteld of dat je het even op een laag pitje hebt gezet. Maar ondertussen komt jullie datum wel steeds dichterbij. De onzekerheid neemt toe...want kan jullie bruiloft wel doorgaan? Willen jullie nog wel trouwen als er allemaal regels zijn?

De planning van je bruiloft moet iets leuks zijn, iets waar je met veel plezier mee bezig kan zijn en waar je écht naar uitkijkt. En nu is dat plezier ver te zoeken. Wat enorm jammer! Het is natuurlijk helemaal niet gek als je je nu teleurgesteld voelt, dat snap ik! Twijfelen jullie, weten jullie niet waar je goed aan doet? Ik ga proberen jullie gerust te stellen!

Is een intieme bruiloft een optie?

Dat er maatregelen zijn betekent niet automatisch dat je MOET verplaatsen. Ook met maatregelen is het absoluut mogelijk om de dag van je dromen te beleven! Kijk ook eens naar de blog van het bruidspaar J & J , zij trouwden afgelopen zomer in een intieme setting. En zij hebben echt de dag van hun leven gehad! Het is wel belangrijk dat je tijdens de planning van een ‘coronabruiloft’ blijft schakelen: de maatregelen veranderen continu en ook per gemeente of locatie kunnen de regels anders zijn. 

weddingplanner droomevent
weddingplanner droomevent

Toch verplaatsen? Dan ‘Change the Date’!

Als jullie toch liever verplaatsen dan begint de zoektocht naar een nieuw trouwdatum. Dat kan nog best lastig zijn omdat heel veel bruiloften verplaatst zijn en daardoor de populaire maanden en dagen al volgeboekt zijn. Het is goed te bedenken of jullie op een doordeweekse dag willen trouwen (gasten nemen echt wel vrij voor jullie bruiloft!) of trouwen in de minder populaire maanden. Een winterbruiloft is écht heel erg tof: vuurkorven, vachtjes, marshmallows, warme chocolademelk, winter BBQ, heel veel lichtjes, fakkels en kaarsen….echt heel knus en intiem, juist omdat het ook zo vroeg donker is! Een winterbruiloft is magisch!
Hoe flexibeler jullie hierin zijn hoe meer kans jullie hebben dat al jullie favoriete leveranciers mee kunnen verplaatsen naar jullie nieuwe datum.

Belangrijkste is natuurlijk te kijken of de locatie beschikbaar is. Ga vervolgens met alle leveranciers in gesprek en informeer hen zo vroeg mogelijk. Dan hebben jullie de meeste kans dat iedereen weer aan kan sluiten.

Kleine opmerking: heel veel leveranciers hebben ervoor gekozen in 2020 hun Algemene Voorwaarden ‘los’ te laten en kosteloos met jullie mee te verplaatsen. Het is dus goed mogelijk dat ze dit jaar zich wél aan hun Algemene Voorwaarden houden (zeker als het een tweede, derde of etc verplaatsing betreft). Veel leveranciers zullen voor een verplaatsing een vergoeding vragen. De vergoeding bestaat vaak uit de extra uren die er gemaakt worden en/of het vasthouden van meerdere data. Natuurlijk is dit niet leuk, maar laten we onthouden dat de situatie voor alle partijen niet leuk is en dat we er vooral samen iets moois van kunnen maken!

Streep door de oude planning: we beginnen met een schone lei!

Een nieuwe datum,  een nieuwe bruiloft! Vooral als jullie van seizoen veranderd zijn is het bijna noodzakelijk om alles te schrappen en opnieuw te kijken hoe jullie verhaal die dag het beste verteld kan worden. Maak een plan A én een plan B. Misschien zelfs wel een plan C. Meerdere plannen betekent rust in je hoofd, verandert er namelijk iets in de regelgeving dan hebben jullie een alternatief plan al klaar liggen.  Plan A is dan het plan waarin je uitgaat van een gesteld maximum aantal gasten, bijvoorbeeld 50 of minder. Dit is ook het plan waar jullie grens ligt, mogen er minder gasten komen dan bijvoorbeeld die 50, dan gaat jullie bruiloft niet door. Plan B is  het plan waarin je rekening houdt met een maximum aantal gasten met de inachtneming van de anderhalve meter afstand. Hiervoor is het belangrijk bij je locatie na te vragen hoeveel gasten zij kunnen ontvangen met de regel van anderhalve meter. Plan C kan dan het últieme plan zijn, het plan waarin alles mogelijk is zoals jullie het graag zouden vieren. Zo kun je, mochten de regels versoepelen of strenger worden, direct schakelen. 

Bij plan A kies je dan bijvoorbeeld ook voor en bruiloft zonder feest, maar heerlijk lang tafelen met livemuziek. Plan B kan je de optie feest wel in meenemen, maar ook diner met livemuziek als optie aanhouden. En plan C kan alles! Bedenk goed wanneer jullie een knoop doorhakken over welk plan het gaat worden.

bruiloftfeest coronatijd

Langer genieten van de voorpret én meer tijd om te sparen!

Natuurlijk is verplaatsen niet leuk, maar het heeft ook zeker voordelen! Je mag je nu nog langer storten op Pinterest, de leukste inspiratie opdoen, bijvoorbeeld bij een online trouwbeurs en jullie hebben nu wat langer de tijd om te sparen voor jullie bruiloft! Helemaal geen vervelende bijkomstigheid!

Zouden jullie het een fijn idee vinden als een weddingplanner op afstand eens met jullie meekijkt en denkt? Neem dan ook eens kijkje bij de strippenkaart van de Weddingplanner Online!

 

Foto’s: Karin Bunschoten Fotografie

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT