Trouwen in 2022? Handige tips!

Ben je net gevraagd of heb je net jouw allergrootste liefde gevraagd? Hebben jullie besloten dat 2022 jullie trouwjaar wordt? Heb je het gevoel dat dat nog héél ver weg is? Ik ga jullie even uit die droom helpen, want de tijd begint te dringen. Het wordt dus wel tijd om een datum vast te gaan leggen!

2022? Hét ultieme trouwjaar!

Zonder enige twijfel durf ik met zekerheid te zeggen dat 2022 erg populair is. Het zal geen verrassing zijn dat we dat te danken hebben de pandemie die ons nu al anderhalf jaar in zijn greep heeft: corona. Met als resultaat dat stellen die hun dag niet wilden aanpassen al vrij vroeg besloten hebben hun dag te verplaatsen. En vaak zelfs voor een tweede of derde keer. Ook zijn er genoeg stellen die in de loop van 2020 besloten te gaan trouwen, maar geen vertrouwen hadden in 2021 (en ze hadden best gelijk 😉) en meteen besloten om een datum in 022 vast te leggen. En laten we vooral niet alle stellen vergeten die nu besluiten te wille trouwen en dat graag in het voorjaar of de zomer van 2022 willen doen. Geen verrassing: in 2022 krijgen we een kleine tsunami aan bruiloften.

Grootste tip? Kies voor een doordeweekse dag!

Normaal kun je een jaar tot anderhalf jaar van tevoren beginnen met de planning en heb je grote kans dat jullie favoriete (weekend)dag zeker beschikbaar is. Wat we nu zien dat de meeste locaties op de weekenddagen (donderdag t/m zondag) volgend jaar al volgeboekt zijn. Als je echt je zinnen hebt gezet op een bepaalde locatie kies dan eens voor een doordeweekse dag. Net zo leuk en grote kans dat jullie favoriete locatie nog beschikbaar is! En niet alleen voor locaties geldt dit, want wat we zien is dat heel veel leveranciers ook al volgeboekt zijn. Denk dan aan fotograaf, videograaf, live-muziek…noem het maar op. Op een doordeweekse dag maak je echt veel meer kans!

Nog zo’n leuke tip: kies een ander seizoen

De meeste populaire trouwmaanden zijn onbetwist mei t/m september. Kies je voor een ander seizoen, herfst, winter of vroege voorjaar dan heb je veel kans dat a) weekenddagen nog beschikbaar zijn en b) de trouwlocaties hebben nog veel meer ruimte. Houd ook rekening met de bijzondere data in 2022: alle maanden met dag 22. Voor de winter 2021 en 2022 staan er al wat bruiloften gepland en persoonlijk word ik daar heel blij van…..want hoe romantisch is een winterbruiloft met vuurkorven, schapenvachtjes en marshmallows?!

aansnijden bruidstaart
ceremonie bruiloft jawoord

Locatie geregeld? Vergeet de andere leveranciers niet!

Zoals ik hierboven al eerder noemde is het van belang om meteen de andere leveranciers uit te gaan zoeken en te gaan benaderen. Zeker als je er zeker van wilt zijn dat jullie favoriete fotograaf of band , die jullie verhaal het beste kunnen vertellen, nog beschikbaar zijn. Leveranciers die ‘in persoon’ aanwezig moeten zijn op jullie mooiste dag kunnen zich niet opsplitsen, dus bij zulke partijen is het wel belangrijk er snel achteraan te gaan. Voor bijvoorbeeld stationery of taart ligt dat iets anders, daar kun je best even de tijd voor nemen. Zij kunnen namelijk meerdere koppels op dezelfde dag helpen, dat is voor een bruiloftstyliste of bloemist wel even iets anders 😉

Meer tips voor jullie bruiloft?

Dat kan! Ik help je graag met ideeën en inspiratie. Heb je al de gratis 5 tips voor het tastbaar maken van jullie droombruiloft van mij ontvangen? Nee? Vraag deze dan snel hier aan! -->

    YOU MIGHT ALSO LIKE

    LEAVE A COMMENT