Waarom zou ik kiezen voor een weddingplanner?

plannen van een bruiloft

Ken je nog de film The Wedding Planner met Jennifer Lopez? Nee? Dat snap ik, film is al wat ouder (en dat zegt meteen wat over mij ?). Maar mocht je hem wel gezien hebben, dan is dat vast het beeld dat je hebt van weddingplanners. Dat beeld is niet echt het juiste….alhoewel we hetzelfde heten als onze ‘collega’s ‘ in Amerika, de functieomschrijving van Nederlandse weddingplanners is toch wel wat anders. Daarom schrijf ik deze blog om je een beter beeld te geven van wat wij doen!

Misschien is wel de eerste vraag “waarom zou ik een weddingplanner inhuren? Op de locatie zeiden ze mij dat zij al die taken op zich zal nemen.” En dat is al misvatting nummer één. Locatiemanagers of cateringmanagers houden zich zeker bezig met georganiseerde bruiloften. Maar wel alleen binnen hun eigen bedrijf. Zij moeten ervoor zorgen dat op jouw bruiloft alles vlekkeloos verloopt. Zij helpen je dus niet met de organisatie van je bruiloft. Natuurlijk zullen ze heus wat enkele leveranciers aan kunnen raden, maar zij hebben vaak maar beperkte keus, omdat de locatie afspraken heeft met bepaalde leveranciers. Een onafhankelijke weddingplanner heeft een groot netwerk van leveranciers en kijkt daarbij vooral welke leverancier bij jullie past. Een bruiloftplanner helpt bij het beoordelen van offertes van trouwleveranciers, bewaakt het bruiloftbudget, is bij afspraken met andere leveranciers aanwezig (indien gewenst), denkt mee als het om bijvoorbeeld de bruiloftstyling gaat en alle andere zaken die bij de organisatie van een bruiloft komen kijken.

draaiboek bruiloft

“Maar al die leveranciers, die hebben toch geen begeleiding van een weddingplanner nodig?” Een weddingplanner zorgt dat alles op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig is. Is de taartleverancier bijvoorbeeld niet op tijd, dan zal de weddingplanner direct contact leggen met de taartleverancier. Dit mag je van een trouwlocatie niet verwachten. Daarnaast zorgt de weddingplanner dat iedereen voorafgaande aan jullie bruiloft op de hoogte is va het draaiboek en worden alle afspraken en tijden nogmaals kortgesloten.  De belangrijkste taak van een weddingplanner is om alles zo te regelen dat jullie een zorgeloze trouwdag hebben!

'De belangrijkste taak van een weddingplanner is om te zorgen dat jullie een zorgeloze dag hebben'

“Ik vind zelf alles regelen heel erg leuk. En ik lees alle blogs op internet hierover. Als ik het uit handen geef dan ben ik helemaal niet meer betrokken bij mijn bruiloft!”
Dit is misschien wel de reden die wij het vaakst horen van aanstaande bruidsparen. En dat is begrijpelijk. Maar vergis je niet, een huwelijk is niet iets wat je dagelijks organiseert, als het goed is doe je dat maar één keer. Natuurlijk helpt het lezen van al deze blogs je absoluut en doe je heel veel, maar dan ook heel veel inspiratie op. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Zoveel fotografen, locaties, taartenleveranciers…een weddingplanner helpt je hiermee. Want zij weet waar jullie van houden, wat jullie wensen zijn en kan op basis daarvan een inschatting passen welke leveranciers het beste bij jullie passen. Zij zal dan een voorstel van een aantal leveranciers per onderdeel doen zodat jullie keuze makkelijker wordt.

moodboard bruiloft

“Een weddingplanner? Veel te duur, dat kunnen we niet betalen.” Ja, het klopt, een weddingplanner kost geld. Maar kan je uiteindelijk ook een hoop geld opleveren! Doordat weddingplanners een groot netwerk hebben en prijs & kwaliteit onder de trouwleveranciers vergelijken, kan je dat uiteindelijk ook geld schelen. Verder heeft een weddingplanner een realistische kijk op wat een bruiloft kan kosten en dat in combinatie met jullie wensen en dromen voor de bruiloft kan zij een realistisch budget opstellen.

Droomevent biedt twee verschillende services: Weddingplanner en Weddingmanager. Bij Pakket Weddingplanner is álles mogelijk, vanaf mijn instapmoment begeleidt ik jullie bruiloft. Bij Pakket Weddingmanager is het mogelijk om ook nog veel zaken zelf te onderzoeken en regelen en doe ik enkel dat wat je van mij vraagt. Nieuwsgierig geworden? Stuur me een mailtje om kennis te maken!

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT