bruiloftstyling

Eén van de eerste dingen die je bespreekt en vaststelt wanneer je weet dat je gaat trouwen is een bruiloftbudget. De meeste bruidsparen bepalen vaak één bedrag, maar vinden het vaak lastig om per onderdeel te bepalen wat hun maximale budget is. En dat snap ik! Want hoe weet je nu wat bijvoorbeeld een beetje goede fotograaf kost? Of de trouwringen? En dat geldt ook voor de bruiloftstyling. In deze blog wil ik je graag uitleggen wat er allemaal bij weddingstyling komt kijken en geef ik je een kostenindicatie zodat je een beetje weet waar je rekening mee kan houden.

Denk je aan styling op jouw bruiloft, dan denk je vaak aan de materialen. En dat klopt natuurlijk ook. De materialen en rekwisieten is dat wat je ziet. Een kostenplaatje voor de styling van je bruiloft kan je het beste opsplitsen in twee segmenten: het ene deel beslaat de kosten voor de materialen (denk aan bloemen, kandelaars, backdrop, stoelen en tent) en het andere deel zijn de kosten voor de weddingstyliste. En dat laatste deel wordt vaak over het hoofd gezien. Logisch, want je ziet het niet! Maar die materialen komen niet vanzelf op de juiste plek, dat moet iemand doen. En als diegene een professionele styliste is dan wordt zij uiteraard ook betaald daarvoor.

Maar wat kost bruiloftstyling dan?

Vaak wordt gedacht dat het werk van de  bruiloftstyliste alleen op de trouwdag zelf is. Maar er gaat nog veel meer werk aan vooraf! Voor ieder bruidspaar wordt er een bruiloftdesign op maat ontworpen. Voor een gemiddeld bruiloftdesign inclusief styling is dat circa 30 uur voor alle voorbereidingen: het ontwerp van een moodboard en een uitgebreid stylingconcept, het bespreken van dit stylingconcept met het bruidspaar, het opstellen van een definitief stylingplan, het zoeken van en contacten onderhouden met de  leveranciers en uiteraard de styling van de gehele bruiloft op de dag zelf, inclusief de op- en afbouw. In 2019 hanteren we een uurtarief van ca € 45. Moeten er ’s nachts afgebouwd wordt er voor die uren een ander tarief berekend.

bloemenstyling

“Een gemiddeld bruiloftdesign ontwerpen we in 30 uur. Dit is inclusief styling op de bruiloft en een tweede styliste”

Een styling van een bruiloft doen we vaak met z’n tweeën. Hoelang we bezig zijn hangt van verschillende factoren af. Is het bijvoorbeeld één locatie of zijn het er meerdere, moeten er materialen verplaatst worden gedurende de dag (denk bijvoorbeeld aan stoeltjes van de ceremonie die ook bij diner gebruikt moeten worden), stylen we de hele dag of is het enkel een ceremonie- of dinerstyling, kortom één vast bedrag is niet van te voren te noemen. Wij maken altijd een offerte op maat voor jou. Het gemiddelde van 30 uur is een goed uitgangspunt!

Een weddingstyliste zorgt ervoor dat alles op jouw bruiloft van top tot teen klopt. Meubilair, bloemdecoraties, verlichting en materialen worden op elkaar afgestemd. Zo wordt alles één geheel, ook als het meerdere locaties zijn! En laten we vooral jullie gasten niet vergeten die onder de indruk zullen zijn van de uitstraling van jullie bruiloft. Dat jullie je niet druk hoeven te maken over de op- en afbouw en het regelen van alle materialen is ook een groot pluspunt. Als je een ervaren bruiloftstyliste inhuurt kan je er gerust op zijn dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Nog niet zeker of je een professionele styliste in wil huren? Wel benieuwd wat het voor jullie zou kosten? Of wil je gewoon eens kennismaken? Dat kan! Stuur mij gewoon een vrolijk mailtje!

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT