Zó plan je een bruiloft tijdens corona

weddingplanner droomevent

Kan dat wel, intiem trouwen tijdens corona?

Heel kort....JA! Dat kan absoluut! In augustus hebben wij een bruiloft die vorig jaar heel groots begon, klein en intiem mogen maken. Lief bruidspaar J & J wilde heel graag trouwen dit jaar, ook met corona, dus we zijn samen aan de slag gegaan om tóch hun liefdesverhaal tastbaar te kunnen maken op een manier die zij voor ogen hadden. Ik neem je graag mee in het proces!

Van ‘standaard’naar ‘intiem & knus’

Ruim een jaar voor hun trouwdatum zijn we de bruiloft al gaan plannen. Een jaar voor hun trouwdatum was alles al zover geregeld dat we enkel nog de details in moesten gaan vullen.

Maar toen we daarmee aan de slag wilden gaan kwam corona…wat nu? eerst besloten we even af te wachten, niemand wist tenslotte waar we mee te maken hadden. Maar toen de tijd voortschreed en langzaam duidelijk werd dat trouwen zoals zij voor ogen hadden niet ging lukken, werd het tijd om te gaan kijken naar een Plan B (vervolgens kwam er ook nog een Plan C, Plan D en uiteindelijk Plan YES!).

weddingplanner droomevent
weddingplanner droomevent

Plan Yes!

Alles werd onderzocht, ook om eventueel uit te stellen. Maar diep in hun hart is dat nooit een optie geweest, zij wilden echt dolgraag dit jaar hun liefdesverhaal beleven. Soms zakte de moed hen in de schoenen, want als je constant hoort dat dit niet kan, dat niet mag, het zo echt niet gaat, dan lijkt het net of het universum tegen je is.

Ik heb me toen vaak gerealiseerd hoe mooi mijn vak is. Wat fijn dat ik met ze mee kon denken, buiten de hokjes, maar binnen de (corona)kaders kon denken en ze alternatieve mogelijkheden kon voorstellen. En hoe opgelucht waren ze toen elke keer toch bleek dat hun droom zeker wel werkelijkheid kon worden!

Ok, ze moesten JA zeggen tegen de maatregelen, ze moesten JA zeggen tegen het snijden in hun gastenlijst, ze moesten JA zeggen tegen een andere invulling van hun dag. Maar dit lieve bruidspaar deed dat!

Mijn  taak om te puzzelen binnen de regels, hoe kunnen we indelingen maken die coronaproof zijn? Maar na een hoop denkwerk, veel late uurtjes, veel overleg met de locatie en leveranciers is het gelukt! En Plan YES! kon doorgaan!

De website voor hun gasten werd gevuld met alle geldende maatregelen en regels op de bruiloft zodat iedereen van tevoren al wist hoe de dag zou verlopen.

weddingplanner droomevent
weddingplanner droomevent

En hoe verliep de bruiloft?

De dag verliep stralend! Ook door het zonnetje natuurlijk ;). Maar alles verliep heel goed. Hier en daar moesten gasten op de regels gewezen worden, maar over het algemeen ging het heel soepeltjes. Dit komt natuurlijk vooral omdat vooraf iedereen al wist wat er van ze verwacht werd. Dat scheelt echt een heleboel!

En het bruidspaar? Die heeft echt de dag van hun  leven gehad! Hun droom werd tastbaar, hun liefdesverhaal konden we op een prachtige knusse, intieme & liefdevolle manier vertellen!

Wil je graag meer foto’s van deze dag zien? Neem dan een kijken in hun portfolio!

Deze leveranciers werkten mee aan de bruiloft:
Organisatie & styling: Trouwchicks (ik ben ook één van de Trouwchicks;))
Bloemen: KORLAAR Bloemisten
Locatie: De Veenderhoeve
Fotograaf: Karin Bunschoten Fotografie 
Videograaf: Naomi Diaz Photography & Film
BABS: True Love Wedding
Muziek: Dames Draaien Door 
Stationery & welkomstborden: Silver Lining
Jurk: New Styling Bruidsmode
Pak: Jac Hensen
Trouwvervoer: Bolderman Trouwvervoer

weddingplanner droomevent

Wat zij zeggen over hun liefdesverhaal

Een corona bruiloft….HET KAN! Wow, wow! Wat en super dag hebben wij gehad! Marita was onze weddingplanner en deed de styling.  Door haar doorzettingsvermogen en heldere/duidelijke communicatie is het een DROOMbruiloft geworden. Marita zorgde ervoor dat wij bij goede leveranciers kwamen, zodat het hele totaalplaatje alles was wat wij wilden. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Het was een heel gepuzzel vanwege alle coronamaatregelen, maar het is Marita gelukt om alles volgens de regels te plannen! Marita is creatief, makkelijk te bereiken, fijn in de omgang en zorgt dat alles goed geregeld is. De styling was perfect, Marita denkt buiten het boekje en denkt creatief mee in wat wij zouden willen……bloemen in de lucht ipv op tafel….. wie verzint het……maar zo mooi!! Wij hebben ECHT de mooiste dag van ons leven gehad!

Dank lieve Marita!

Jorieke & Joris

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT