De zomerse bruiloft van Charlotte & Roald

bruiloft met zonnebloemen

Januari 2017. Ik sta op de Trouwbeleving beurs bij De Kalkovens in Huizen. Daar sta ik met een ingedekte en gestylde tafel. Hier ontmoet ik Charlotte & Roald voor de eerste keer. We krijgen een leuk gesprek…ik blijk op de menukaartjes hun trouwdatum gebruikt te hebben! Op de beurs verloot ik ook een Stylingadvies en einde van de dag trek ik hun kaartje ook als winnaar! Te leuk! Ik maak een afspraak met ze en stuur een vragenlijst waarmee ik aan de slag ga met hun gepersonaliseerde moodboard en het daarbij behorende stylingadvies.

Bij het maken van zo’n moodboard en het schrijven van zo’n advies blijft het spannend…heb ik hun antwoorden wel goed geïnterpreteerd? Maar tijdens ons gesprek blijkt dat ze zo enthousiast zijn!! Ik heb precies de goede dingen opgenomen in met stylingadvies, een groter compliment kan je niet krijgen! We spreken af dat ik een vrijblijvende offerte uit zal brengen om ook de styling op locatie voor hun te gaan verzorgen. En ja hoor, al snel daarna krijg ik de opdracht om de feestlocatie aan te kleden! Zelf zullen ze met het moodboard aan de slag gaan om de gehele dag dezelfde sfeer te creëren.

Tijd dus voor het schrijven van een Stylingplan! Ik schrijf het concept voor de gehele dag, zodat ze hún sfeer goed de heel dag door kunnen vertalen. Charlotte & Roald gaan zelf al enthousiast aan de slag met het stansen van hartjes en ik word daarvan goed op de hoogte gehouden door de vrolijke appjes die ik van ze krijg. We spreken een keer op de locatie af om precies te gaan bepalen van het hoe en wat. De samenwerking met het bruidspaar zelf blijft een belangrijk onderdeel, tenslotte wil je altijd hun wensen zo goed als mogelijk uitvoeren.

Daarna begint voor mij de belangrijkste taak, op zoek naar de juiste materialen en rekwisieten én de leveranciers die het best bij het bruidspaar passen. Nu hadden Charlotte & Roald zelf ook al heel veel gedaan, dus hun bruiloft was een niet al te ingewikkelde opdracht.

En toen was het dan zover: 16 juni 2017! Terwijl Charlotte & Roald hun First Look hebben op vliegveld Hilversum, ga ik aan de slag bij Landgoed Zonnestraal. We beginnen maar met de lastigste en meest tijdrovende klus: lampionnen ophangen. Bij Zonnestraal was dit een extra uitdaging,  het plafond is hier hoog….heeeeeul hoog. De grootste trap mocht ik lenen van de locatie, maar wat blijkt: eenmaal op de trap kan ik er alsnog niet bij! Sh*t! (en nog een hoop ander gevloek, maar dat zal ik wel even voor me houden) Gelukkig woont mijn schoonvader dichtbij, dus ik heb hem gevraagd of hij mij ‘even ‘ wilde komen helpen. Ja hoor, natuurlijk, geen probleem! Uiteindelijk zijn we samen nog bijna anderhalf uur bezig geweest om het voor elkaar te krijgen, maar toen hingen ze! Eindelijk kon ik verder met andere styling: photobooth, gastenboektafel, bloemen en als extraatje heb ik nog meegeholpen met de dinertafelstyling (als je er dan toch bent….)

Wat vinden jullie van deze zomerse bruiloft?

Fotografie: David Peskens
Bloemen: Hovius Bloemen
Jurk: New Styling Bruidsmode
Pak: Roka
Auto: Snappcar

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT